19-11 Jonge Spartaan 3 – NSVV8 verslag

Jonge Spartaan 3 – N.S.V.V. 8                       2 – 3

Na de statistieken van de afgelopen week nog even nagekeken te hebben, kwamen we tot de conclusie, dat het helemaal geen makkie hoeft te wezen, aangezien Jonge Spartaan ook aan een goede reeks bezig was. Dus deze wedstrijd was nog niet gewonnen.

Een mooie accomodatie trouwens, deed Hen denken aan Gerlos maar dan zonder shotjes, er was een beetje Alpenfactor meegenomen bij de bouw van de accomodatie.

Wederom lekker voetbal weer, beetje fris met een flauw zonnetje.

We begonnen sterk, met nog zeker geen 2 minuten op de klok, gaf Henk een afgemeten paas op Ferry, die helemaal vrij stond en na een paar meter al voor de keeper stond om de bal met een lob over hem heen te schieten, ineens stonden we 0-1 voor, grandioos.

Na zo’n vroeg doelpunt ga je dus denken, wat het gaat worden, nou, helemaal niets dus. Een paar mensen, niet nader te noemen, speelden minder dan anders, en dat sloeg over op meerdere spelers van ons. Het was niet de inzet, die was er wel, alleen het lukte gewoonweg niet. Na een foutje achterin, iets te losse hand (lees nonchalant), kwam de bal voor de voeten van een tegenstander en deze schoot de bal in de verre hoek, niet te pakken 1-1. Niet veel later, ik denk nog geen 10 minuten, kon Jonge Spartaan via hun rechterkant counteren en na een dekkingsfout, bleken er plotseling twee spelers van hun ongedekt voor Ronald te staan, zo werd het dus 2-1. Het zat dus niet echt mee ook niet met de fitheid van enkele spelers, Ollie, Peter en Wim vielen uit, later in de wedstrijd moest Thijs, na het wisselen van zijn pantoffels, er ook aan geloven. Maar goed dat we volgende week rust hebben, zo wordt de reserve bank wel erg knus.

Het bleef een slappe pot van NSVV kan vandaan gezien, we liepen bij hun verdediging op een blok onkunde. Goed waren ze niet, alleen lukte het bij ons niet, passes kwamen niet, onnodig balverlies etc. Wat spaarzame uitvallen van onze voorhoede resulteerde er toch in, dat we nog een paar redelijke kansen kregen, Ruud op de kruising, net naast, over of in de handen van de keeper, welke goed stond te keepen.

We moesten het dus van de 2e helft hebben, na een peptalk in de kleedkamer, begonnen we daar aan. En warempel het begon een beetje te lopen en we creeerden kansen. Helaas stond de keeper van Jonge Spartaan heel goed te keepen en hield er flink wat ballen uit.

Bij het 8e begon het te lopen, een paar uitvallen aan de rechterkant via Alex en Remco, waardoor we redelijk gevaarlijk konden zijn maar het afronden bleef uit.                    Maurice en Ruud deden dit aan de linkerkant maar ook zonder resultaat.We bleven voor het doel komen, Col en Henk konden door het midden ook redelijk dicht bij komen maar net niet dicht genoeg.

Tot 20 minuten voor tijd, toen Berry de bal kreeg hem bijna kwijt raakte en hem via enkele benen van de tegenstanders weer terug kreeg, doorliep en de bal hoog in de korte hoek achter de keeper peunde, 2-2 een blij dat we waren, een zucht van verlichting ging over het veld, dan in ieder geval een gelijkspel, dat zou de 5e zijn, liever niet.

Even later kreeg Ferry de bal, via het middenveld, kon een beetje door lopen om vervolgens Berry alleen voor de keeper te zetten en deze schoot hem half vallend, tegen de paal, balen, we hadden hem bijna al geteld. De spanning bleef er dus in.                    We bleven domineren en het spel werd steeds beter en leuk om naar te kijken, alhoewel de tijd doortikte, diep in de tweede helft kon Henk Ferry wegsturen en deze ging alleen op de keeper af, deze moest er in, Ferry kapte de keeper uit en ja hoor, 2-3 voor ons, iedereen ging uit zijn dak en we konden onze zegetocht voortzetten.

Knap werk, lekker gebuffeld en we doen gewoon met de top !

En uit betrouwbare bron heb ik begrepen, dat je je vrouw beter een creditcard kan geven dan een surround-set aan te schaffen, voor diegenen die er wat aan hebben.