N.S.V.V. 8 – Jonge Spartaan 3 verslag

N.S.V.V. 8 – Jonge Spartaan 3          0-0 rust           1 – 0  eind

 

Doelpunt : Wim “rotje” van de Koog.

 

Ik weet me nog te herinneren, dat we uit met 2-3 hebben gewonnen, op de valreep, wederom met werk-voetbal en veel inzet.

Jan-Willem was zo goed om deze wedstrijd vandaag te fluiten, aangezien we geen scheidsrechter hadden, dit was wel door de vereniging aangeven maar door omstandigheden niet doorgekomen. Des al niet te min, top JW dat je wilde fluiten.

We begonnen goed aan de wedstrijd, Jonge Spartaan was zeker niet beter in het begin, hier hoefden we niet van te verliezen.

Onze achterhoed moest wel opletten tegen deze jongere snelle jongens, Peter moest af en toe behoorlijk aan de bak en Ollie op links. In het centrum achterin, hielden Harrie en Henry het netjes dicht.

Maar op de een of andere manier liep het niet echt. De spaarzame ballen die voor het doel van Jonge Spartaan kwamen, konden het verschil niet maken.kon de bal af en toe vasthouden, helaas zonder doelpunt. Echter, Jonge Spartaan kon helemaal geen kans creeren, in het begin maar dat was zo voorbij, we hebben toch enkele malen gezwijnd, dat Jonge Spartaan kon scoren. Na wat wissels, die uitstekend werden gecoordineerd door Leon, ging het lekkerder lopen, Berrie kon een bal voorzetten, die maar net rakelinks naast werd gekopt door René. Een paar afstandsschoten, waaronder een van Henk, die door de tegenstander geblokt werd, Alex kon nog een keer leuk uithalen. Ronald moest ook enkele keren in actie komen en hield de nul. Ollie kwam alleen voor de keeper, via een opgevangen bal vanachter vandaan, via een een twee met René, helaas ontbrak de kracht om de bal erin te leggen, wat wij op het versleten gezicht van Ollie af konden lezen.

We kregen voetballend redelijk veel ruimte om kansen te creeeren, alleen dat lukte niet zo erg, we stuitten elke keer op hun verdediging op de zestienmeter.

Met 0-0 gingen we ook rusten.

We startten aan de tweede helft, waar ook Mark zijn draai had gevonden, gezien de opstelling, waar hij soms nogal moeite mee had, het ging goed.

Via de backs, Peter en Ollie opbouwen ging goed, Alex en Ruud, Nouen en Leggie konden daarom langs de zijlijn weggestuurd worden. Nouen en Leggie konden via de zijkanten oprukken en de spitsen aanspelen, door de aansluiting van het middenveld, konden we vaak een balletje op Henk of Wim geven die dan weer een ander weg konden sturen.

Jonge Spartaan had een wissel het veld in gestuurd en wat voor een, een kaal (ook al) klein irritant mannetje, wat ook nog kon voetballen, gelukkig alleen voor zichzelf. Door deze actie van dit mannetje, kon je er donder opzeggen dat hij aangepakt zou worden en dat gebeurde ook, onder groot gevloek en getier.

Henk en Wim namen dit irritante mannetje voor hun rekening, hoewel Harrie of Hen ook weleens aan de noodrem moesten trekken.

Met regelmaat kon Nouen of Leggie langs de zijlijn oprukken om de spitsen te bedienen, Berrie kon vaak een bal vasthouden, wachtend op aansluiting. We kregen dan ook de betere kansen, René werd buitenspel gegeven, terwijl hij kon scoren. Het zat dus ook niet mee.

Nouen kon een bal aan Mark geven, welke de bal aan René kon geven en deze liet gaan, zodat Leggie op het doel kon poeieren, ook deze ging er niet in.

Totdat de bal via Henk naar Alex werd gespeeld, deze gaf hem diep op Mark, Mark legt vervolgens de bal terug op Nouen en deze kon hem, niet te hard aan Wim geven en die schoot hem bekeken in de rechtse hoek, verdiend 1-0.

Ik zou ook graag nog wat over Ronald schrijven maar die is de tweede helft niet eens in actie geweest, zegt genoeg over de achterhoede.

1-0 gewonnen, 2 puntjes gepikt, lekker!

PS Aart vlagde ook weer een formidabele wedstrijd.