Rhoon 6 – N.S.V.V. 8 verslag

20 Oktober 2012

 

Rhoon 6          –           N.S.V.V. 8     Rust : 0 – 0 Eind : 0 – 1

 

Doelpuntenmaker : Jeroen (Collie) Hoogvliet.

Rhoon, altijd een aardige tegenstander en wat wil nou het geval, dat 6 jaar geleden Thijs en Tamara zijn getrouwd, daar waren de meeste van het 8e ook aanwezig, vandaar dat de volgende morgen menigeen bra(a)k was. Maar we speelden goed en gelijk, 2-2.

Vandaag, een ouder ervaren elftal, tenminste zo zag het er uit, dat zullen ze van ons ook wel zeggen……

Wij spelen het beste tegen elftallen die goed zijn, vandaag ook eigenlijk weer. We konden van begin af aan redelijk goed combineren vanuit de achterhoede met Berry en Martin als het centrale duo en op de backs, Ruud en Peter. Die vanaf het begin hun handen vol hadden aan de spitsen.

Wij konden voorin leuk combineren via Harrie en Alex als halven en Henk en Collie in de midden, het lukte ook aardig om op balbezit te spelen en zodoende kwamen wij regelmatig voor hun zestien meter. Een balletje via Mark op René, die naast ging. Een afstandsschot, van achteren opgebouwd, van Harrie, miste eveneens doel. Even later poeierde Mark ook nog een bal naast.

Martin kon van achteren regelmatig de bal over de verdediging van Rhoon gooien wat een en ander opleverde aan kansen, kleintjes wel te verstaan.

Rhoon liet zich ook zien en de verdediging moest het zwaar ontgelden maar Jan Willem grabbelde de ballen er wel uit.

Een lekkere bal over de verdediging van Henk op René, ging wederom naast.

Remco had ook nog een leuke combinatie met Alex helaas resulteerde dat in een buitenspel maar toch wist Nouen hem nonchalant, buitenkantje schoen achter de keeper te werken, vanaf bijna de hoekvlag, toch knap voor iemand die liep te blaffen als een zeehond (verkouden).

Zo gingen we met 0-0 de rust in.

 

De tweede helft ging ook weer lekker, gelijk binnen de 5 minuten kon Remco van achteren uit met een sprint Maurice bedienen die kogelhard net over schoot.

Rhoon werd iets sterker en gaf wat meer ruimte weg. Opa was inmiddels in het veld gekomen ter ondersteuning van achterhoede. Martin probeerde telkens de ballen over hun verdediging te spelen en gaven Ollie de gelegenheid via de zijkant naar de achterlijn te lopen. Hetzelfde gold voor Remco en Alex. Uiteindelijk werden we beloond voor het harde werken. Onze achterhoede hield het dicht en door lekker tikken kwam Jeroen aan de bal en kon de helft van Rhoon oversteken, tikte de bal naar René, die hem weer terug tikte en Jeroen kon beheerst binnen schieten.

Even later werd Maurice instelling gebracht, na ook weer de bal lekker rond laten gaan, maar Maurice schoot tegen de paal en totaal onverwacht voor de benen van René kwam en hem breed lag aan Maurice, maar deze keer ging de bal over.

 

De rest van de tweede helft kwamen we aardig onder druk te staan en moesten we alle zeilen bijzetten om de nul te houden.

Iedereen heeft vandaag alles geven om deze wedstrijd te winnen, heerlijk om te zien dat iedereen er voor knokt. Verdient misschien niet, een gelijk spel had eerlijk geweest maar deze drie punten zijn het resultaat van werkvoetbal.