Brielle 8 – N.S.V.V. 8 verslag

Brielle 8 – N.S.V.V. 8            Rust 1-2  Eind 1-4                             24 November 2012

 

Doelpunten : Eigen doelpunt, Kuipers, Neels en Leggie.

 

Het was al bijna donker voordat we aan de wedstrijd konden beginnen en een zwaar veld maar we zijn wel wat gewend.

Het begint misschien te vervelen maar het was weer een jong elftal, begin twintig, schat ik maar ook dat moet geen probleem zijn, met onze ervaring.

 

Meteen vanaf het begon, konden we druk zetten via de buitenkanten, dus Ollie en Nouen werden op rechts heel vaak aangespeeld en we konden de bal tot voorin rond laten gaan. Daardoor konden wij zo nu en dan een bal voorgeven. De beste bal die voor kwam, was van Ferry, deze kon de bal vasthouden tussen twee tegenstanders en hard voorgeven, door een overstap (Wat eigenlijk een kunstje moest wezen van een van onze eigen spelers), kwam de bal voor de voeten van een verdediger van Brielle en deze peunde de bal keihard achter zijn eigen keeper, 0-1.

 

De spitsen werden constant bedient door de vleugelspelers, Martin en Berry deelde van achteren de ballen uit, naar Ruud en Mark op links, ook van die kant kwamen de ballen naar voren. Er werd lekker gevoetbald, op balbezit en de nodige een-tweetjes ontstonden. Omdat wij heel veel ruimte kregen op het middenveld, kon Wim en Col lekker de ballen verdelen en Martin kon zodoende mee naar voren om een schot vanuit de tweede lijn te lossen en dat gebeurde ook, via een een-twee peunde hij de bal op de lat en sleepte er later ook nog eens een corner uit. Een stiffie van Mark op Ferry mislukte maar nipt. Wim kreeg de bal alleen maar op de keeper en Leggie had hetzelfde probleem

Later schoot Martin de bal naar René en deze kon twee man achter zich laten en door een kluts met de keeper werd de bal aan Ferry afgegeven en deze scoorde de 0-2.

Maar….. Brielle had een a twee bovengemiddeld goede spelers rondlopen en Ronald werd zo af en toe aan het werk gezet om het doel leeg te houden en dat lukte ook, tot er een schot van Brielle kwam wat eigenlijk niet te houden was en de stand werd 1-2.

In de tweede helft was niet veel anders dan de eerste helft alleen kregen we nog meer ruimte maar de verdediging moest zo nu en dan ook aan de bak, Ronald kreeg de nodige terugspeelballen te verwerken, Hen moest af en toe ingrijpen en zo liep hij tegen een kaart aan, geheel onterecht natuurlijk, dus wisselen en Ruud weer op zijn plek. Peter moest ook af en toe het benzine kraantje opendraaien maar eigenlijk liep het achterin dan ook lekker. Een overtreding op Nouen, die eindelijk in de wedstrijd kwam, deze werd voorgegeven en kon hem zo op de stropdas leggen van niemand anders dan……… JW Neels, ik heb zelden zo glunderend gelukzalige smoeltje gezien. Later kreeg hij nog een kans maar dat werd niets, buitenspel.

En uiteindelijk kon Leggie na een rush van tientallen meter de keeper passeren, die overigens een hele sterke pot stond te keepen, en bracht de stan op 1-4. Een uitstekend potje voetbal, zoals het hoort, iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en wederom hebben we als team 3 punten binnengehaald.