N.S.V.V.8 – Rhoon 6 verslag

N.S.V.V. 8 – Rhoon 6                                                                                  19-02-2013

Vandaag de returnwedstrijd tegen Rhoon 6. Uit hebben we daar 0-1 gewonnen en hebben we deze met hand en tand moeten verdedigen.

We begonnen gelijk met een redelijk tempo tegen een iets ander Rhoon dan dat we uit hadden gehad. We konden vanaf het begin gelijk druk zetten op de verdediging van Rhoon, mede dankzij de aanvallen over de flanken, die werden bedekt door rechts, Nouen en links Leijdens met Ruud en René als back en aan de rechterkant Ollie als back. We domineerde we wedstrijd en lieten weinig kansen liggen voor Rhoon. Ronald, die de eerste helft alleen keepte, had niet echt veel te doen maar moest toch met de corners nog weleens optreden.

Martin kon, via Wim, over de linkerkant doorlopen tot het doel en schoot de bal achter de keeper van Rhoon, 1-0. We speelden goed en konden de bal leuk rond laten gaan, totdat Rhoon op gelijke hoogte kwam door een afstandsschot, die zwabberend het doel van N.S.V.V. trof, 1-1. Jammer want het draaide erg lekker.

Maurice schoot nog een bal voor langs, waar net niemand bij kon. We kregen nog een kans die net naast geschoten werd. Voetballend kwamen de kansjes toch aanwaaien

Gelukkig konden we na 10 minuten weer voorkomen door Remco, die de bal van de tegenstander veroverde en de 2-1 kon maken.

Zo gingen we de rust in, naar de warme kleedkamer, buiten liep het inmiddels tegen het vriespunt, maar bikkels als wij zijn, deerde dat ons totaal niet.

We begonnen aan de tweede helft maar merkten in het begin, door wat wisselingen, dat het niet echt lekker ging. Rhoon kon diverse een tweetjes maken en zo door onze verdediging fietsen, daar hebben we misschien wel mee gezwijnd. Jan Willem, keeper van de tweede helft, moest nog een enkel balletje uit het doel houden.

Na ons eens even geconcentreerd te hebben konden we ook de rest van de tweede helft domineren en dat resulteerde ook in een aantal leuke aanvallen waar de bal regelmatig voor de goal van Rhoon kwam. We konden voornamelijk via de zijkanten oprukken en met behulp van het middenveld de bal rond laten gaan, er was bijna altijd wel een afspeelmogelijkheid, wat altijd wel lekker is. Er werd een keer over gekopt een keer net naast geschoten…. Maar resultaat bleef (nog) even uit. Totdat Mark via de zijkant door kon lopen en loeihard kon voortrekken, precies op het hoofd van René die voor de 3-1 zorgde.

We bleven voetballen en kregen ook enkele kansen maar we kregen ze niet meer achter de keeper van Rhoon.

Een mooie zege, resulterend uit dominant en goed voetbal !