OSV 4 – NSVV 7 verslag

O.S.V. 4 – N.S.V.V. 7                                                                                                                    13-09-2014

 

Om maar weer met een paar clichés te beginnen…….

Het was heerlijk weer om een potje tegen die Beijerlanders te voetballen. Inmiddels zijn wij er donders goed van bewust, dat wij tegen elftallen moeten waar de gemiddelde leeftijd ongeveer een eeuw lager ligt. Ook vandaag dus, het was weer zo’n turbo-elftal, gemiddeld zo 20-22 jaar.

Maar ja het is nu eenmaal zo, verlies je, is het toch nog goed voor de conditie geweest, of te goed, dat je op dinsdag nog niet fatsoenlijk kan bewegen.

 

Maar goed, zoals gezegd was het heerlijk weer en de, bijna, complete selectie was afgereisd naar Oud-Beijerland om dit varkentje te wassen.

Het was vanaf het begin af een hoog tempo, met voornamelijk balbezit voor O.S.V., we kwamen er niet echt aan te pas. En zo gebeurde het dat we binnen de tien minuten met 1-0 achter stonden. Een beetje onwennig gepunk achterin.

Maar wonder boven wonder kwamen we gelijk binnen de 5 minuten, door een voorzet, ik dacht van Japie (dit kwam ik in de statistieken niet tegen), welke heel slecht weg werd gewerkt door O.S.V. en zodoende voor de voeten van Maurice terecht kwam en de 1-1- maakte.

Het verdere wedstrijd verloop was niet anders, constante druk van O.S.V. en een enkele counter van ons maar voor de rest bleef het bij keihard verdedigen.

Totdat O.S.V. de 2-1 maakte, een beetje oneerlijk verdeeld voor het doel van Boog, namelijk 5 NSVV spelers, tegen 2 O.S.V. spelers en Boog had het nakijken en gaf, terecht de verdediging op hun testikels, wat volledig werd geaccepteerd.

Maar wonder boven wonder konden we via een uitbraak over rechts, waar Henk de bal voorzette op Maurice, die voor zijn tweede tekende en tevens voor de 2-2.

Na een enkele wissel waren we volledig de kluts kwijt en voor we het wisten vloog, door gebrekkig verdedigen en door de snelle spelers van O.S.V. werd het 3-2 en al snel 4-2…. Ad heeft zijn Brandaris volledig leeg staan te roken aan de zijlijn…… het werd 5-2, 6-2 en uiteindelijk 7-2 voor de rust. Niet zozeer dat wij slecht speelden, uitmuntend is anders, het was voornamelijk het leeftijdsverschil wat de dader was.

In de rust raapten we ons bij elkaar na een pep-talk van trainer aD en we gingen weer fris en fruitig het veld op.

 

Alleen nu speelden we een beetje anders, iedereen liet zich op eigen helft zakken en we stonden met z’n alle te verdedigen. En dat ging goed, heel goed, O.S.V. liep zich constant kapot op ons verdedigend blok en kwamen niet verder dan de zestienmeter.

Wij daarentegen, konden daardoor counteren. Via de linkerkant, kon Martin voorzetten op Japie en deze kon de bal lekker binnen peunen, zwaar gehinderd door enkele O.S.V. ers aan zijn ledematen en zorgde voor 7-3. Lekkere goal.

O.S.V. bleef aanvallen maar bleven tegen ons verdedigend blok aan lopen maar verprutste ook enkele kansen, voor open doel op de lat, tegen een verdediger aan schieten etc. Tot grote ergernis van O.S.V., kregen zij hem niet meer achter Boog. Zodoende gingen ze voorin wisselen, dat mocht niet baten, we gaven geen centimeter weg.

We konden weer lekker counteren, deze keer kon Ferry een steekpass op Mark geven, welke de keeper uitspeelde en voor de 7-4 zorgde.

We bleven blokken en het counteren ging best goed. We konden wederom via Ferry uitbreken, die de bal aan Remco gaf en deze kon hem in de verre hoek inschieten, 7-5.

Dat was tevens de eindstand, wij moe en voldaan, Ad een leeg pakje shag. Al met al toch een hele goede tweede helft gespeeld. Een rare uitslag maar daarvoor hebben we ons ook keihard ingezet.

Eigenlijk best lekker om zo terug te komen.

Het is het begin van het seizoen, waar nog een hoop te doen valt. Maar aan de inzet ligt het niet. Ad mag blij zijn met die 20 buffels !

Zo en dan volgende week Strien even afdrogen…..