N.S.V.V. 7 – WFB 4 verslag

N.S.V.V. 7 – WFB 4

Rust 2-0

Eind 6-0

 

Doelpunten : Martin, Japie, Bauke, Cees, Ronald, Berry.

 

Wel een teleurstelling voor WFB, eerst een uur in de auto en dan zo genadeloos ten onder gaan … Voor ons onbekend…Heerlijk voetbalweer, zonnetje, beetje vochtig veld, ideaal. En dan ook nog met de wetenschap dat Remco vandaag vader was geworden van een zoon, Reno, wat wil je nog meer. En opa Nouen was uieraard ook weer van de partij, onze trouwste supporter !

Misschien wel leuk om eerst de opstelling door te nemen.

Ronald, zoals vanouds op doel, Peter rechtsback Henry linksback met voor hem Ruud, Cees den Boer rechtshalf, Jerry en Yuri centraal achterin, Martin en Maurice op het middenveld en voorin Japie en Berry. Jeroen had een zweepslag (Dat krijg je als je de kinderen een weekend bij opa en oma brengt…) René vlaggenist en Bauke op de bank.

Vanaf het begin was duidelijk, dat er wel drie punten te halen viel, zo sterk en snel was WFB niet. We konden lekker voetballen omdat we meer tijd kregen dan tegen al die andere turbo-elftallen en zodoende werd de bal lekker rond getikt.

Vanaf het begin konden we druk zetten en de spaarzame aanvallen van WFB werden afgestopt door onze verdediging. Met een aanval over links, via Henry en Ruud, kwam de bal bij Maurice terecht, die hoog voor gaf en als een pijl uit een boog vloog Japie door de lucht om de bal in te koppen, enkele seconden hangend….. tot de bal voor de voeten van Martin kwam en deze de stand op 1-0 zette. En meer dan verdient stonden we voor.

Het liep lekker, Yuri en Jerry konden het achterin dicht houden evenals Peter en Henry. Maar door een ongelukkige botsing moesten we onze rechtersluitpost, Peter, wisselen vanwege de knie. Dat valt niet mee om dan deze plek over te nemen. Intussen was Bauke al voor Henry gewisseld en Henry kon de honeurs op de rechtsback overnemen.

We liepen lekker te voetballen, kregen een enkele vrije trap tegen, welke Ronald zonder problemen kon vangen. Hij wist de aanvallers van WFB aardig op het verkeerde been te zetten, door een truukje : eerst de bal met je ene voet wegtikken en dan keihard over de bal heen maaien om hem vervolgens subliem bij iemand in de voeten te tikken.We hadden de “no look bal” al van Berry, dan kon deze er ook wel bij. We bleven lekker voetballen met als gevolg dat er ballen voorgegeven konden worden, daardoor vond Maurice het noodzakelijk om die anderhalve meter benen maar eens in de lucht te gooien voor een omhaal, tja, veel lichaamsdelen en weinig bal…

Cees kon lekker over rechts zigzaggend de verdediging van WFB gek maken, samen met Japie, die, sterk aan de bal twee WFB-ers kon omspelen, bij de achterlijn, en vervolgens voor kon zetten, onze grasmaaier van vanmiddag, Maurice, maaide genadeloos over de bal heen, waardoor de bal bij Martin terecht kwam en Berry de bal gaf en deze kon de 2-0 op zijn naam zetten.En zo gingen we de rust in.

Na de rust bleven we lekker ballen, we waren sterk aan de bal en WFB had weinig te vertellen.Door combinaties op het middenveld kon Bauke doorstomen tot de zestienmeter en genadeloos de 3-0 erin knallen. Japie kon nog op de paal mikken, balletje over of net naast. Totdat Cees, sterk aan de bal in de zestienmeter, de bal in het doel schoot van WFB en voor de 4-0 zorgde.Wat een luxe zeg, alles liep lekker.

WFB kwam met vlagen in onze zestien en er moest soms flink gebuffeld worden, een balletje van de lijn koppen door die Lange, zwaar verdedigen door Yuri, Bauke en Jerry, iedereen was er. Jerry moest vlak voor het einde wisselen, deze had zijn kruit verschoten en kon welverdiend op de bank plaats nemen. Henry kwam erin en of het nou links of rechts is, dat maakt Hen niet uit, hij gaat ervoor. Het smaakte naar meer, die voorsprong. Na wat lekkere combinaties over links met Martin en Ruud, konden we regelmatig voor het doel komen dat zorgde ervoor dat Japie uiteindelijk toch zijn doelpunt mee kon pikken en voor de 5-0 zorgde.

Vlak voor het eind, door een cornerbal, werd een afstandsschot geblokt met de arm door een WFB speler en daar kregen we een penalty voor. Cees had zijn credits al verspeeld vorige week, dus Boog wilde hem wel nemen en deze zorgde voor de einduitslag van 6-0 !

Eigenlijk wilde we alle doelpunten doneren aan Berry maar door een vergadering onder de douche hebben we daar maar vanaf gezien.

Mooie pot en goed voetbal mannen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>