N.S.V.V. 8 – Spijkenisse 9 verslag

N.S.V.V. 8 – Spijkenisse 9 Rust : 1 – 1  Eind : 2 – 2                     3 Nov. 2012

Altijd lastig, Spijkenisse. Maar wat wil het geval, dat dit hetzelfde elftal is als waar we vorig seizoen ook tegen hebben gespeeld en die kampioen werden. Toen hadden we beide wedstrijden nipt verloren.

Nu ging het redelijk gelijk tegen elkaar op. Alleen de counters van Spijkenisse waren sneller, daar moesten we dus snel op reageren en dat ging de eerste helft (nog) redelijk.

We konden leuk combineren maar dat hield na drie, vier keer rond tikken op. We konden heel af en toe gevaarlijk worden door de bal van achteren vandaan, bij Martin, diep te geven op de spitsen, wat ook wel eens lukte. Na een minuut of twintig werd Wim aangespeeld en kon tot de keeper door lopen en vervolgens de 1 – 0 maken.

Lekker zo’n voorsprong maar we konden wel aan de bak omdat Spijkenisse tegen een 1 – 0 achterstand aankeek, gingen ze op zoek naar de gelijkmaker, die ook kwam, de verdediging van ons werd min of meer stuk gespeeld en met een beetje mazzel, kwamen ze op 1 – 1. Ronald moest ook nog een enkele keer in actie komen om het doel leeg te houden.

En zo gingen we de rust in, Ronald speelde maar een helft en Jan Willem zou het de tweede helft proberen. Opa werd ook in stelling gebracht als laatste man, samen met Ol, Berry naar de spits en zo zou het tactisch moeten gaan. We konden meer via de vleugels gaan spelen en daar konden Harrie en Nouen gebruik van maken. Opa achterin, met Ruud, Peter en Collie, moesten het dicht houden. De druk werd groter maar wij wisten het nog dicht te houden. Later een bal op Harrie, langs de zijlijn, een voorzet en de bal kwam bij Berry voor zijn voeten en kon 2 – 1 scoren, een verdiend doelpunt.

Spijkenisse kon dit niet op zich laten zitten en begon aan te dringen, Henk en Wim moesten van het middenveld vaker de verdediging te hulp schieten, zo ook Harrie en Nouen, zo werd het werkvoetbal. Iedereen werkte als een paard, Ollie moest als voorstopper de ballen weg werken, iedereen moest aan de bak en dat deden we ook, voetballen als leeuwn, konden we toch niet voorkomen, dat Spijkenisse toch de gelijkmaker maken, helaas.

Maar iedereen, stuk voor stuk, hard gewerkt en een verdient punt gepakt !